Een prachtige locatie
Luchtfotografie Nuvastgoed 2023  PVL2091
Het Houthof stock 6

Niets fijner dan na een drukke dag thuiskomen in uw nieuwe huis in Streefkerk, een kern in gemeente Molenlanden. Met een kleine 2500 inwoners is het één van de kleinste dorpjes langs de rivier de Lek. Het leven is hier goed. U kent -bijna- iedereen en maakt snel een praatje bij de supermarkt of de cafetaria. En langs de dijkwoningen loopt u via het voetpad omhoog voor een wandeling over de dijk. Wat een uitzicht!

De Alblasserwaard, waar Streefkerk middenin ligt, is een puur Hollands weidelandschap met knotwilgen, molens en zwartbont vee. De historische boerderijen en kronkelende veenriviertjes onthullen veel over de historie.

De polder rond Streefkerk is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. De vele molens rondom het dorp maken van elke foto een prachtig plaatje!

Union 4

De blikvanger van het dorp is de fraaie jachthaven met een leuk drijvend restaurant, maar ook de kerk neemt een prominente plaats in. Het Houthof wordt gebouwd op steenworp afstand van de supermarkt en de groenteboer, het plaatselijke café en diverse prima horecazaken. Ook de twee basisscholen, diverse kinderopvanglocaties en de speeltuin zijn vlakbij. In de polder ben je bij veel agrarische bedrijven welkom voor een bezoek, lekkere dagverse producten of een drankje in de theetuin. 

Bent u graag actief, dan hoeft u in Streefkerk echt niet te vervelen. Want of u nu gek bent op voetbal, touwtrekken of liever tennist, er is genoeg te doen bij één van de (sport)verenigingen. En als het kwik daalt, haalt iedereen de ijzers uit het vet. Want het is altijd gezellig bij IJsclub Willem Barendts! 

Alles wat je 
nodig hebt

Goed bereikbaar

Vanuit Streefkerk staat u in twintig minuten met de auto in het centrum van Dordrecht. Op een half uur zijn Rotterdam, vestingstad Gorinchem en het charmante zilverstadje Schoonhoven te bereiken. Wilt u de Lek oversteken, dan maakt u gebruik van de pont van Bergstoep richting Bergambacht, het veer van Nieuw-Lekkerland richting Lekkerkerk of de pont van Gelkenes naar Schoonhoven. Wie aangewezen is op het ov, kan op de bus stappen op de Dorpsstraat vlakbij het Houthof. Daar vindt u namelijk de halte van bus 74, die rijdt tussen Nieuw-Lekkerland en Gorinchem. Ook kunt u in de gemeente Molenlanden gebruik maken van de BestelBuzz, die op aanvraag rijdt op tijdstippen waarop geen regulier OV beschikbaar is.